Piątek
Włoskie wieczory z regionalną kuchnią przy znakomitej muzyce na żywo lat 80 -tych
Menu Degustacyjne na piątkowe włoskie wieczory z muzyką na żywo - 250zł/osobę
Percorso gastronomico Amare Gusto Regione CAMPANIA/
Podróż Kulinarna Miłośników Smaku Regionu Campania
ANTIPASTI
- Bruschettina sfizio misto
mała bruschetta, mozzarela in carozza, panierowane kulki z ryżem i bolognese
- Antipasto di salumi e formaggi tipici regionali
deska regionalnych neapolitańskich wędlin i serów
- Selezione di carpaccio pesce e carne dello chef
carpaccio i tatary z wybranych ryb i mięs (łosoś, krewetka, polędwica wołowa)
PRIMI PIATTI
Tris di pasta(con carni e pesce pregiati)
trzy domowe pasty-tagliatelle z krewetkami i szafranem, spaghetti z włoską kiełbasą i bekonem, penne z dynią i miętą
SECONDI
Grigliata di carne
polędwica wieprzowa, polędwica wołowa, piers z kurczaka, włoska kiełbasa w wyjątkowych marynatach z sosami
Grigliata di pesce Mediterranea
łosoś, kalmary "totani", krewetki królewskie z domowych marynat z sosami Szefa
DESER
Cannolo Napoletano
tradycyjne neapolitańskie canollo z kremem z ricotty, czekoladą i skórką pomarańczową
Sobota
Italiano Disco Live z tradycyjną włoską kuchnią
MENU VIP Szefa Barbry - 399zł/osobę na sobotnie wieczory DISCO
Lo chef consiglia/ Szef Kuchni POLECA
Antipasto
Tortino di pane con gamberi e pancetta
pierożki z krewetkami i pancetta
Parmigiana con melanzane fritte e burrata
zapiekany bakłażan z burrata i parmezanem
Pasta
Spaghetti crema di gamberi e pane profumato
spaghetti z kremem z krewetek i aromatyzowanym limonką domowym chlebem
Rigatoni alla Nerano con tartufo
rigatoni z cukinią i kremem z włoskiej kiełbasy, posypane truflami
Carni
Filetto di scottona al valpolicella
polędwica wołowa z sosem winnym valpolicella
Maiale filetto al burro chiarificato e parmigiano
polędwiczki wieprzowe w klarowanym maśle z parmezanem
Pesci
Orata con asparagi e pure di sedano
dorada grillowana ze szparagami i purre z selera
Fritto misto dello chef con marmellate agli agrumi
smażone na głebokim oleju ryba totani, krewetki, sardynki, cukinia, dynia z sosami Szefa
Deser
Tiramisu dello Chef