Music Club

Przyjazd
Wyjazd
Atrakcje okolicy + 48 58 351 04 50

Music Club

Amare Gusto

Piątek

 

Włoskie wieczory z regionalną kuchnią przy znakomitej muzyce na żywo lat 80 -tych

Menu Degustacyjne na piątkowe włoskie wieczory z muzyką na żywo - 250zł/osobę

 

Percorso gastronomico Amare Gusto Regione  CAMPANIA/

Podróż Kulinarna Miłośników Smaku Regionu Campania

 

ANTIPASTI

- Bruschettina sfizio misto

mała bruschetta, mozzarela in carozza, panierowane kulki z ryżem i bolognese

- Antipasto di salumi e formaggi tipici regionali

deska regionalnych neapolitańskich wędlin i serów

- Selezione di carpaccio pesce e carne dello chef

carpaccio i tatary z wybranych ryb i mięs (łosoś, krewetka, polędwica wołowa)

 

PRIMI PIATTI

Tris di pasta(con carni e pesce pregiati)

trzy domowe pasty-tagliatelle z krewetkami i szafranem, spaghetti z włoską kiełbasą i bekonem, penne z dynią i miętą

 

SECONDI

Grigliata di carne

polędwica wieprzowa, polędwica wołowa, piers z kurczaka, włoska kiełbasa w wyjątkowych marynatach z sosami

Grigliata di pesce Mediterranea

łosoś, kalmary "totani", krewetki królewskie z domowych marynat z sosami Szefa

 

DESER

Cannolo Napoletano

tradycyjne neapolitańskie canollo z kremem z ricotty, czekoladą i skórką pomarańczową

 

 

Sobota

 

Italiano Disco Live z tradycyjną włoską kuchnią

MENU VIP Szefa Barbry  - 399zł/osobę na sobotnie wieczory DISCO

 

Lo chef consiglia/ Szef Kuchni POLECA

 

Antipasto

Tortino di pane con gamberi e pancetta

pierożki z krewetkami i pancetta

Parmigiana con melanzane fritte e burrata

zapiekany bakłażan z burrata i parmezanem

 

Pasta

Spaghetti crema di gamberi e pane profumato

spaghetti z kremem z krewetek i aromatyzowanym limonką domowym chlebem

Rigatoni alla Nerano con tartufo

rigatoni z cukinią i kremem z włoskiej kiełbasy, posypane truflami

 

Carni

Filetto di scottona al valpolicella

polędwica wołowa z sosem winnym valpolicella

Maiale filetto al burro chiarificato e parmigiano

polędwiczki wieprzowe w klarowanym maśle z parmezanem

 

Pesci

Orata con asparagi e pure di sedano

dorada grillowana ze szparagami i purre z selera

Fritto misto dello chef con marmellate agli agrumi

smażone na głebokim oleju ryba totani, krewetki, sardynki, cukinia, dynia z sosami Szefa

 

Deser

Tiramisu dello Chef

 

 

Niedziela

Rodzinna Kuchnia z tradycjami Babci Antonietarita Barbra  przy muzyce piano

Propozycje pobytu

Newsletter
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij